Nyd din japanske have længere med en terrassevarmer

Har du anlagt en japansk have, er det med at kunne nyde den så meget som muligt. De meditative kvaliteter i haven fungerer nemlig lige så godt, om det er lyst eller mørk. Men tit sætter kulden en begrænsning for, hvor meget du kan nyde haven, når først solen er gået ned. Det kan en terrassevarmer ændre afgørende på.

Har du en japansk have, nyder du sikkert de meditative kvaliteter ved haven så meget som muligt. Her kan du finde ro og balance i en stresset hverdag, ligesom vedligeholdelsen af havens stier og bede kan udgøre en terapeutisk proces, der kan hjælpe dig med at finde din tao.

japansk have

En ny haveoplevelse hver dag og time på året

Det bedste ved det hele er, at haven hele tiden ændrer karakter. Både med årstiderne og hver eneste døgn i takt med at tiden går. Om morgenen byder haven dig velkommen dugvåd eller frostbelagt – alt efter årstiden – og hen over dagen får solen haven til at ændre karakter.

Det samme sker, når mørket falder på og sænker sig over haven. En dejlig sommeraften i den japanske have kan give dig indre ro og balance, der kan holde i lang tid fremover. Har kan du nyde skyggerne i den nedgående sol og hvordan haven skifter karakter i takt med at mørket breder sig.

Fuglesangen skifter karakter og nye stemmer som nattergalens melodiske triller giver dig snart en forståelse for, hvor H.C. Andersen fandt inspirationen til netop eventyret Nattergalen. Samtidig kommer nattens dyr frem i haven. Her var pindsvinet engang det mest udbredte, men mange steder i landet er de helt forsvundet.

En vidunderlig oplevelse der desværre nemt standses af kulden

Som roen sænker sig, titter de første spæde sommerstjerner frem på nattehimlen og med et befinder du dig i en nærmest svævende tilstand mellem himmel og have. Det er en helt vidunderlig følelse, der dog desværre ikke får lov til at vare særlig længe, inden du begynder at fryse.

Fordi du sidder helt stille, skal du ikke ret langt ud på aftenen, før selv den tykke sweater eller trøje ikke er nok. Her vil en terrassevarmer kunne forlænge seancen. Samtidig vil den give dig mulighed for at komme ud i haven tidligere om foråret og udnytte havens kvaliteter længere om efteråret.

den japanske have

Find den rigtige terrassevarmer

Overvejer du at anskaffe en terrassevarmer til din japanske have, er det vigtigt, at du finder en, der passer arkitektonisk ind til havens udformning. Der findes mange forskellige former for terrassevarmere, men især designet og varmekilden sætter sine begrænsninger for, hvilken terrassevarmer der passer til netop din japanske have.

Her handler det om at finde et design, der er i balance med sig selv og som passer i formen til det sted i haven, hvor du vil placere terrassevarmeren. Tit betyder det, at du skal anskaffe dig en lidt større og mere skulpturel terrassevarmer – gerne en pyramideformet eller kvadratisk af slagsen. Det er oftest den form, der er nemmest at passe ind.

Varmekilden må gerne give en levende flamme. Her er de gas- eller petroleumsdrevne terrassevarmere ideelle. For her kan du oftest regulere størrelsen på flammen, så den passer til din sindstilstand og giver lidt lys, du kan se ved.

Vil du have din terrassevarmer billigst, skal du vente med at købe den til efteråret eller vinteren. Her fås sidste års modeller oftest til billige penge.